YÖ-Rogaining SE-19 kilpaillaan 1.-2.6. Valkeakoskella

Tulevana viikonloppuna rogaining-harrastajat kokoontuvat Valkeakosken yössä. Kilpailukeskuksena toimii Roukun koulu.

Rogaining-suunnistuksessa on ennalta määrätty aika jonka puitteissa tulee hakea maastosta mahdollisimman monta rastia joista saa pisteitä. Eri rastit on pisteytetty eriarvoisesti ja niitä on maastossa niin paljon, ettei kaikkia ole tarkoituskaan ehtiä hakemaan vaan reittivalinnat suhteessa omaan kuntoon ja taktiikka ovat rogainingissa keskeisessä roolissa. Eniten pisteitä kerännyt voittaa. Mikäli maaliin ei ehdi määrätyn ajan puitteissa, niin jokaisesta ylitetystä minuutista sakotetaan pisteitä.

Yö-Rogaining SE:ssä kilpaillaan "tossu"-sarjassa ja "fillari"-sarjassa. Kilpailu käydään joukkueittain jonka pitää pysyä koko ajan yhdessä (min 2 henkeä). Kilpailuaika on 8 tuntia.

Fillarisarjan lähtö 1.6. klo 22:00 (maali 2.6. klo 06:00)
Tossusarjan lähtö 1.6. klo 22:05 (maali 2.6. klo 06:05)

Avanti Adventuresta mukana on Mikko Rantahakala ja Niko Sorvari. He kilpailevat tällä kertaa tossusarjassa. Yleensä miehet ovat sortuneet liian mahtipontiseen ja optimistiseen reittisuunnitteluun joka on edellyttänyt suunnitelman oikomista matkan varrella. Kaksikko on kisannut rogainingissa edellisen kerran syksyllä Espoon YÖ-rogainingissa. Tuolloin he ajoivat pyöräilysarjassa toiseksi teknisistä haasteista ja kolaroinnista huolimatta. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan miten kevyesti miesten matka tällä kertaa taittuu jalan.

Mikko ja Niko ovat osallistumassa heinäkuun alussa URSAK 2019 seikkailu-kilpailuun Kolilla. Miehet hakevat rogainingista tuntumaa pidempään juoksuun ja yöllä jaksamiseen. Molemmilla on takana harjoittelun suhteen haastava ja rikkonainen kevät.

Kommentit

Suositut tekstit