Köysitemppuja ja jumarointia


Köydet ja korkeat paikat ovat aina kiehtoneet, mutta aina riittää opittavaa. Olemme kukin kiikkuneet köysissä jonkin verran. Tällä osa-alueella Mari on tiimissämme varmasti kehittynein. 

Oikeat tekniikat, turvallisuus ja huolellinen valmistautuminen ovat tärkeitä asioista kun puhutaan korkeista paikoista, kiipeilystä tai muuten vain teknisistä köysi-/vaijerivirityksistä. Yleensä näihin liittyy aina vaara, jännitys ja kiinnostus kurkistaa kuinka pitkä matka reunalta on maahan. Kiipeily eri alalajeineen ovat yksi seikkailu-urheilun osa-alue ja erittäin mukanaan vievää sekä kiehtovaa homaa jo yksinkertaisimmillaankin.

Kevään mittaan kävimme muutamia kertoja porukalla kiipeämässä sisäseinillä ja ulkopaikkojen kuivuessa olemme ehtineet pariin kertaan kiikkumaan myös ulkona.  Jumarointi ei ole ollut meille kovin tuttua hommaa, joten sen harjoittelu on lisätty harjoitussuunnitelmiin. Yksinkertaisesti sanottuna jumaroinnilla tarkoitetaan köyden kiipeämistä nousukahvojen ja niihin kiinnitettyjen jalkalenkkien avulla.

Oikea tekniikka on hyvä olla hallussa, koska kilpailutilanteessa väsyneenä virheet korostuvat entisestään. Rauhallisuus ja mahdollisimman tehokas jalkojen käyttö ovat jo hyviä lähtökohtia sopivan tekniikan löytämisessä.

Kommentit

Suositut tekstit