Retki Rogaining 2013

Lajina suunnistus. Rasteja maastossa ja kartalla yhteensä 66 kappaletta. Rastien hakemisjärjestyksen saa päättää itse. Rastien arvo vaihtelee 10 ja 90 pisteen välillä. Rastin arvo määrittyy pääosin sen saavutettavuuden mukaan.  Aikaa käytettävissä 24 tuntia. Eniten pisteitä kerännyt voittaa. Viivalla Avantin nimissä Janne Kortelainen ja Markus Helander.


Reittisuunnitelma kasattiin ripeästi. Tavoitteena kiertää idän kautta pohjoiseen ja ehtiä 11 tunnissa (pimeän tullessa) n. 65 kilometrin päähän. Pimeän ja aamun ajalle reittisuunnitelma tehtiin ylimalkaisesti, ajatuksella ”ehtiihän karttaa tuijottaa matkallakin”. Suunnitelman mukainen eteneminen onnistui pimeän tuloon asti ilman suurempia vaikeuksia. Rasteja 37 ja 48 haettiin yhteensä n. 20 minuutin verran. Tossu nousi kohtuullisesti. Nestehuolto toteutettiin pullottamalla purovettä ja tipauttamalla Zero-poretta joukkoon. Edellisvuoden ”kyykkäämisestä” viisastuneina neste- ja energiapuoleen oli nyt panostettu ja evästä oli mukana liikakin. Kilpakumppanit kehuivat olevansa liikkeellä neljällä Snickersillä ja yhdellä geelillä. Meidän eväämme painoivat lähtiessä n. kaksi kiloa / mies. Eväänä oli Nutrica-pirtelöä, leipää, lihapullaa, sipsejä, rusinoita, lihapiirakkaa, salamipatukkaa, geeliä ja Suklaa- / energiapatukoita. Eväät upposivat hyvin, kun söi vähän kaikkea aina n. kahden tunnin välein.

Rastia 75 haettiin noin puolen tunnin verran. Pimeän tultua suunnistustaito ei riittänyt erottamaan oikeaa kallion lakea lukuisten kaltaistensa joukosta. Sama vaiva toistui rastilla 81, jota pummattiin isosti. Rastin löytäminen vaati itsemme kartalle hakemista noin kolmen kilometrin päästä, isolta tieltä. Aikaa rastin hakemiseen kului ainakin tunti. Kyseinen mäenlaki oli täynnä tuulen kaatamia puita ja sopivasti mielikuvittelemalla maisema oli helppo nähdä totaalisen päin P:tä. Matkavauhti hidastui ja huono loppulenkin suunnittelu kostautui. Pisteitä olisi ollut saatavissa vähäisellä tarmon ja järjen käytön lisäyksellä jopa 20 enemmän, kuin mitä nyt kerättiin.

Pisteitä kertyi yhteensä 220 ja matkaa kaiken kaikkiaan noin 100-115 kilometriä. Aikaa jäi käyttämättä tunti ja 40 minuuttia. Loppusijoitus 7. Tulos on kohtuullinen koska päällimmäisin tavoite oli päästä maaliin. Suurimmat ongelmat tuotti vähäinen (olematon) pitkien juoksutreenien määrä kuluneena vuonna, suunnistustaidon puutteet sekä eri muodoissa mukana kulkenut ylipaino. Kannattaisi pyrkiä olemaan edes juoksijan näköinen, kun lähtee mukaan tällaisiin mittelöihin.

Kenkinä kummallakin oli loistavat Salomonin xa- mallin tossut. Jannella ei ollut jaloissaan ainoatakaan rakkoa ja Markuksella vain jokunen (sukkia ei vaihdettu vuorokauteen). Jannella tosin jalat muuttuivat kisan jälkeisenä iltana samanlaisiksi kuin hirvellä: Pohkeet ja polvet paisuivat reisien vahvuisiksi ja pohkeet saivat lisäksi kauniin lilan värityksen. Ainoat taipuvat kohdat löytyivät nilkasta ja lonkasta.  Mutta; ensi vuonna laitetaan taas pölhöjä paremmuusjärjestykseen ja mekin saatamme olla mukana taas hitusen viisaampina ja kokeneempina.


Janne K


Kommentit

 1. Oli mukana myös 150g Ässä-Mixiä, 150g Panttereita, 150g suolapähkinöitä ja metwurstisämpylä. 2 Snickersiä jäi kyllä syömättä... Aina niitä on liikaa.

  Ja äijäthän on ihan ajokoiran näköisiä jo nyt???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .. Salaisuus on ollut vastakkaisen sukupuolen tiedossa jo kauan: Kompressio. Toinen selitys, jota ei viitsinyt esittää (.. vaikka on totta..) on se rikkinäinen kompassi; Kato jotain täytyy aina olla. JK

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit