Arkistojen kätköistä 2: YKV multi-sport

Ylistaron Kilpa-Veljien järjestämä YKV multi-sport kisattiin tänä vuonna jo 13. kertaa. Tällä kertaa kisa saatiin mahdutettua kalenteriin ja Avantin nimissä viivalla olikin sekä juniori- että seniorijoukkueet. Saatiin Mikan kanssa jujutettua Oskari Levänen kokeilemaan uutta lajia, junioreita edusti Asseri ja Pablo. Aikuisten kilpailu eroaa ns. normi multisportkisasta siten, että suunnistuksellisuutta on karsittu reilusti. Kisaa edeltäneessä briifauksessa käytiin reitti läpi, ja huomioitiin erityisesti paikat joissa on reitiltä eksymisen vaara tai uhka. Tästä johtuen itse kisa sitten onkin raakaa vääntöä paukusta maaliin. Viivalla oli kaikkiaan 19 joukkuetta, sporttisen näköistä porukkaa, huhujen mukaan kaikki kovia hiihtäjiä.

Avantin joukkueet valmiina lähtöön

Kisan alkuun porukkaa hajottamassa oli reilu parin kilsan kick'n'run osuus, jossa kickailu suoritettiin ostoskorein varustetulla Eslan potkulaudoilla. Oikein hyvät kyydit. Yksi potki ja kaksi juoksi. Noin 30 km:n fillariosuudelle lähdettiin hyvissä asemissa ja kisan luonteesta johtuen ei juurikaan säästelty. Reitti kulki pääosin teitä pitkin, kaikkea pikitien ja metsäautotien väliltä, mutta hyväkulkuista koko ajan lukuunottamatta kahta lyhyttä maastoksi luokiteltavaa pätkää. Nekin tosin täysin ajettavia. Ekalla maastopätkällä nappasimme kärjen vajaan minuutin kaulan kiinni. Ajeltiin hetki monta joukkuetta nipussa. Toinen maastopätkä laittoi kärkietenijän taluttamaan, ja tässä pusikossa ei voinut ohittaa joten kaikki matelivat. Puskasta takaisin tielle, ja nyt ei ehdittykään heti matkaan mukaan. Ajettiin kärkeä kiinni, mutta allekirjoittaneen reidestä ei irronnut ihan parhaita kierroksia ja vauhti notkahti loivassa ylämäessä pahasti juuri kun olimme saavuttamassa letkan. Jäätiinpä sitten tällä tieosuudella noin puoltoista minuuttia kärjelle.

Fillaroinnin vaihtoon neljäntenä ja luistimet jalkaan. Luistelu sujui alkuun varsin mallikkaasti hyvällä asfaltilla, mutta kun pinta muuttui epätasaisemmaksi alkoi matkanteko hidastua. Hiihtäjäpitoisilla joukkueilla näytti olevan tekniikka hallussa, ja vähän reittäkin reilummin. Mika ja Oskari olisivat varmasti suoriutuneet noin 10 km:n luistelusta paljon liukkaammin elleivät olisi joutuneet vetämään minua mukana. Joukkueemme vaihdossa kuudentena reilu 5 min kärjen takana. Seuraavana n.3 km:n kick'n'run kylän läpi ja joenrantaan, josta kanootilla lyhyt melonta, ja kick'n'run takaisin kentälle. Yksi joukkue ohitettiin matkalla rantaan, seuraavien selät olivat välillä näkyvissä mutta iskuetäisyydelle ei päästy. Vaihdon yhteydessä 'questinä' renkaanpyöritystä urheilukentän ympäri. Ei päässyt 'kivoimpien questien' kategoriaan.

Loppuun vielä reilu 10 km:n pyöräily teitä pitkin. Kiire oli jo hellittänyt, eteen oli matkaa eikä kukaan hengittänyt niskaan. Poljettiin tasaiseen tahtiin, ja oltiin maalissa viidentenä ajassa 3h 3min. Voittaja Lumi Ski Clubin aika 2h 53min. Matkaa kertyi reilu 63 km. Vähän jäi harmittamaan oma huono kulku fillarilla, se meni valmistautumisen piikkiin. Luistelussa en tosin olisi hyvällä valmistautumisellakaan pysyny vauhdissa, joten siinä viimeistään olisi kärki karannut. Mikalla ja Oskarilla olisi vauhti kyllä riittänyt palkintopallille.


Kesäistä pulkkailua
Toista kertää järjestettävässä lasten multi-sportissa lajeina oli potkulautailua ja juoksua, joukkuetoveria vedettiin pulkalla pitkin nurmea, ja matkaa taitettiin laudan pätkältä toiselle siirtyen. Kilpailijapari löi myös palloa vuorotellen, ja lopuksi kasattiin karttapalapeliä, mikä osoittautuikin vaikeaksi tehtäväksi usean joukkueen joutuessa tuumimaan ratkaisua pitkään. Junioreiden lajeissa korostui yhteistyön merkitys unohtamatta kuitenkaan urheilun fyysistä raadollisuutta. Avanti juniorin kaksikko oli osallistujalistan nuorimmasta päästä, ja pojat olivat tällä kertaa maalissa 11.

Lankullakävelyä
YKV multi-sport on tapahtumana erittäin hyväntuulinen. Kilpailun luonne poikkeaa muista multisport kisoista, mutta sopii siten varsin hyvin kesäiseen kisakalenteriin. Ensi vuodelle on kuuleman mukaan tähtäimessä suurempi osallistujamäärä ja suuremman luokan järjestelyt. Odotamme mielenkiinnolla, ja suurella todennäköisyydella olemme taas viivalla ensi vuonna.

-Niko


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit