Voitto Spring Adventuresta!

Spring Adventure kilpailtiin voitokkaasti lauantaina 9.5.2015 Lohjan hienoissa maisemissa. Hyvin vaiherikkaan ja tiukan kilpailun päätteeksi voittajaksi selviytyi Avanti Adventuren parivaljakko Mikko Rantahakala ja Juuso Hollo. 

Avanti Adventuresta kilpailussa oli mukana yhteensä kolme joukkuetta joista voittaneen lisäksi kisaamassa oli parit Mika Salo ja Sami Levijoki sekä Janne Kortelainen ja Kristo Halme. Kaikki Avantin joukkueet kisasivat läpi kisan kärkipäässä, myös toisiaan haastaen. 

Tiimit vasemmalta: Mika Salo & Sami Levijoki, Kristo Halme & Janne Kortelainen, Mikko Rantahakala &Juuso Hollo
Kilpailuun oli ilmoittautunut paljon uusia tiimejä ja henkilöitä joita seikkailuympyröissä ei ole aikaisemmin vieraillut. 

Kilpailua edeltävää hässäkkää
Kilpailu käynnistyi lyhyellä pikajuoksulla ensimmäiselle tehtävärastille. Tehtävärastin yksinkertainen, mutta kiireessä haastava tehtävä teki selvää hajontaa joukkueiden kesken ja vähemmän kiireiset kuntosarjan joukkueet taisivat menestyä tässä kaikkein parhaiten. Tehtävänä oli hakea muistisuunnistuksena avokentältä jäjestykseen laitettuja levyissä olevia numeroita ja laskea oikea summa ennen kuin pyöräilyosuudelle pääsi lähtemään. 

Startti
Pyöräilyosuuden rastit oli sijoitettu erittäin hienojen polkureittien varrelle ja tiellä ajoa tuli hyvin vähän. Rastit löytyivät hyvin ja matkavauhti pysyi kaikilla joukkueilla varsin maltillisena. Pyöräilyn väliin tuli tehtävärasti pienen lammen rannalla. Rastilippu oli sijoitettu vastarannalle ja se tuli käydä leimaamassa Finnfoam-levyllä uiden kevään raikkaassa vedessä.Pyöräily jatkui vauhdikkaasti rastilipulta toisella aina seuraavalle tehtävärastille saakka. Tehtäväksi tuli viivasuunnistus useamalle eri mittakaavan kartalle piiretyn reitin mukaan. Mikko ja Juuso sekä Kristo ja Janne olivat aloittamassa tehtävää samaan aikaan ja molemmat tiimit tekivät pienen ylimääräisen koukkaisun ennen kuin oikea reitti löytyi. Samassa yhteydessä Sami ja Mika saivat hieman edellä olleet joukkueet taas kiinni ja loppumatka viivasuunnistuksesta mentiin useampien joukkueiden kanssa yhtä matkaa.
Kristo Halme ja Janne Kortelainen viivasuunnistuksessa

Tehtävärastilta matka jatkui vaihtopisteelle kilpailukeskukseen jonne jätimme pyörät. Matka jatkui Lohjan harjulta muutaman rastin kautta Liessaareen jossa oli vuorossa pieni pulahdus Lohjan järveen. Kaikki Avantin tiimit olivat näköetäisyyksissä toisistaan tehtävärastin jälkeen. Rastilta lähdettäessä kohti Liessaaren kärkeä Juuson molemmat etu- että takareidet kramppasivat niin että matkanteko pysähtyi täysin muutamaksi minuutiksi ja Avantin muut joukkueet sekä pari muuta kilpailijaa juoksivat karkuun. Parin energiageelin ja juoman jälkeen matkanteko pääsi onneksi jatkumaan, mutta uusiin kramppeihin ei ollut varaa joten juoksuvauhdissa piti olla varovainen.
Liessaaresta melontarastille juostessa Juuso ja Mikko kuitenkin saavuttivat karkuun pääseitä joukkueita. Melontaan kärjessä lähti virolainen Estonian Ace joukkue jolla oli useampien minuuttien etumatka seuraaviin. Toisena melontaosuudelle pääsi Avantin Karkkilan miehet Janne ja Kristo noin 150 metrin etumatkalla Avanti 1 tiimiin Mikkoon ja Juusoon. Melontareittiä oli lyhenetty jo aikaisemmin päivällä kovan tuulen ja aaltojen vuoksi. Ensimmäisellä melontarastilla saatiin lisäohjeet, että melonnan etäisin TA5 rasti jää myös pois. Läpi melonnan etäisyydet pysyivät kolmen kärjen osalta hyvin samoina. Valitettavasti kaikki kilpailun joukkueista ei ollut saanut ohjetta TA5 rastista yhtä selkeästi tai eivät olleet väsymyksestä johtuen asiaa noteeranneet ja kävivät hakemassa leiman myös sieltä.

Melonnan jälkeen jäljellä oli enää neljä rastia ennen maalia. Mutta, väsymyksen tuoma huolimattomuus varjostivat myös kärjessä olevien joukkueiden matkaa. Estonian Ace joukkueelta jäi loppuosuudelta puuttumaan yksi rasti joka johti kohtalokkaaseen aikasakkoon. Janne ja Kristo eivät olleet lopussa riittävän tarkkoja reittikirjan kanssa ja juoksivat ensin ohi kahdesta viimeisestä rastista jotka oltiin leimattu jo aikaisemmin kilpailussa. Tästä johtuen he joutuivat kääntymään takaisin ja juoksivat Mikkoa ja Juusoa vastaan viimeisen rastin kohdalla. 

Mikko ja Juuso tulivat suureksi yllätyksekseen voittajina maaliin kaikki rastit oikein keränneinä. Tämä vahvistaa myös sen käsityksen, että koskaan ei kannata luovuttaa ja hidastaa ennen kuin ollaan maalissa.

Voittajat purkamassa leimauskorttia
Kiitokset kilpaulunjärjestäjille ja onnittelut kaikille itsensä voittaneille. Avantin  tulevan kesän  kilpailusuunnitelmat eivät ole vielälukkoon lyötyjä, mutta suomen kilpailukalenterista löytyy paljon hyviä tapahtumia. Nähdään kisoissa!

Palkintojen jako

LISÄÄ VALOKUVIA GALLERIASSA!

Teksti: Mikko Rantahakala

Kommentit

  1. http://www.sappionveikot.fi/mesikammenchallenge/ Tervetuloa Ähtäriin 18.7!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit