Kilpailukausi avattu

Kotisivupäivitykset ovat viimeisten kuukausien aikana jääneet melko vähiin, mutta toimintaa on kyllä  ollut tänäkin aikana. Tiimin jäsenet ovat keskittyneet monipuolisiin liikunta-aktiviteetteihin ja kunnon kehittämiseen tulevan kesän seikkailukoitoksia, juoksuja sekä muita haasteita silmällä pitäen.   Nyt kun ensimmäiset kevään kisastartit ovat takana päin, niin on varmasti syytä aktivoitua myös täällä kotisivurintamalla.
Avanti Adventure kävi avaamassa kilpailukauden 26.4. Virossa Ace Xdream Viimisin osakilpailussa. Joukkue oli kilpailussa kokoonpanolla Niko Sorvari, Mikko Rantahakala ja Erik Rantahakala joka lähti tuuraamaan matkasta estynyttä Juuso Holloa.

Jo usean vuoden ajan Ace Xdream on ollut hyvä kauden avauskilpailu, joten reput pullollaan intoa lähdimme matkaan tälläkin kertaa. Meillä oli nyt hyvä kuntoinen joukkue ja tiesimme, että ehjällä suorituksella voisimme menestyä erittäin hyvin. Viron kilpailuista saamallamme kokemuksella tiesimme, että kilpailu tulee sisältämään haastavia tehtävärasteja jotka edellyttävät malttia sekä luetun ymmärrystä.

Kartat saimme vasta lähdössä ja kilpailu käynnistyi juoksuosuudella kymmenien joukkueiden laukatessa kuraiseen maastoon. Juoksuosuuden vaihtuessa pyöräilyyn olimme kärjen tuntumassa ja hyvässä vaudissa. Pyöräilyn välissä oli tehtävärasti keskellä jätemaa-aluetta jossa joukkueen tuli hajaantua ja kaikkien hakea omat rastit. Tämä sujui hyvin ja matka jatkui vaudikkaasti pyörillä aina seuraavaan vaihtopisteeseen eikä muista kilpasarjalaisista ollut enää näköhavaitoja. Sitten tapahtui kauheita. Puimme ripeästi melontaliivit, otimme kanootin ja meloimme rastilipulta 20 rastille 21, joka sijaitsi melko kaukana meren rannasta.  Ehdimme vielä leimata rastit 22 ja 23 kunnes kanoottimme seisahtui ja katsoimme ympärillemme. 

Ainuttakaan kilpasarjan joukkuetta ei näkynyt missään vaikka olimme avomerellä. Tämä herätti epäilyksemme, että jokin ei nyt täsmää. Ymmärsimme, että kielimuuri ja erityisesti oma huolimattomuus reittikirjan kanssa oli johdattanut meidät väärälle osuudelle. Yhdeltä riviltä löytyi maininta jossa kehotettiin tekemään rogaining osuus pyörällä ennen melontaa. 

Päätimme meloa melonnan loppuun ja tehdä rogainingin tämän jälkeen, mutta asia harmitti ja vauhti hiljeni merkittävästi. Kun tulimme melonnan rantaan, niin ensimmäiset kilpasarjan joukkueet tulivatkin jo vaihtopaikalla vastaan.  


Rogainingin jälkeen matka jatkui edelleen pyörällä muutaman erittäin jännittävän rastin kautta. Esimerkkinä vanha teollisuuskiinteistö joka olisi Suomessa purettu jo aikoja sitten tai ainakaan sinne ei saisi mennä sortumavaaran vuoksi. Monikerroksisen rakennuksen sokkeloisista huoneista ja käytävistä tuli etsiä kolme piilotettua rastia. Pyöräily vaihtui vielä viimeiseen juoksuosuuteen lähellä kilpailukeskusta. Juoksuosuuden alussa tuli tehtävärasti jossa tuli paikallisesta luontotalosta etsiä vastauksia kysyksiin. Väitän, että tämä oli paikallisille ehkä hieman helpompaa, mutta selvitimme vastaukset haastaviin kysymyksiin mielestämme erittäin sukkelasti. 

Juoksun loppuvaiheessa tuli ryömiä viemäriputkeen joka suuntasi jonnekin suuren liikenneympyrän alle. Kylmä vesi virtasi vastaan pimeässä putkessä eikä toista päätä näkynyt. Edellä menevä joukkue alkoi selvästi jo kangistua eikä tämä nopeuttanut omaa etenemistämme yhtään kun ohikaan ei päässyt. Lopulta pääsimme maan pinnalle ja matka jatkui kohti kisakeskusta jossa oli jäljellä kaksi tehtävä rastia. Ensimmäisessä yksi joukkueen jäsen piti hinata köysillä vaijeriliuku alhaalta ylös ja toisessa yksi joukkueen jäsen kävi leimaamassa rastin kiipeilyseinän huipulla. Tämän jälkeen oli jäljellä enää maalileima. 


Hölmöilymme reittikirjan kanssa johti lopulta 7 tunnin ja 35 minuutin aikasakkoon jonka seurauksena emme kyllä pääseet tuloslistalla tavoitteeseemme. Kilpailu oli kuitenkin mielenkiintoinen, järjestetty hienoissa paikoissa ja näin jälkikäteen TAAS varsin opettava.

Kommentit

Suositut tekstit