Loppiaisena rogataan

Loppiaisrogaining taitaa olla niitä vuoden odotetuimpia hippoja. Pitkän off seasonin jälkeen pääsee taas ulkoilemaan niin että ainakin jollain on kello käynnissä. Tänä vuonna kellot tarkistettiin Kalajärven koululla, ja reilu 300 ulkoilijaa hajaantui maastoon klo. 11.

Lähdettiin matkaan Niko S. & Niko R. kokoonpanolla. Allekirjoittanut harrasti flunssaa koko joululoman, joten sovittiin että jätetään ulkoilu neljään tuntiin. Optimistisesti reppuihin pakattiin myös paketit makkaraa. On meinaan pariin otteeseen kesken rogsun tullut nuotiopaikka vastaan ja kyllä on sitten harmittanut, energiapatukan maku ei parane nuotiolla eikä sinapilla.

Tehtiin aika nopeasti suunnitelma. Suuntana mielenkiintoiselta näyttävät rastit. Loppuun vaihtoehdot a) kotiin ja b) parin rastin kautta. Sää oli tosi raikas, aurinko paisteli, lämmöt oli siellä -12 - -16C. Ja oli oikeen kiva vähän juosta pitkästä aikaa. Pari rastia mentiin suurin piirtein samaa matkaa pikku porukassa. Sitten yksi kaveri otti suunnat jonnekin vähän turhan oikealle ja porukka hajosi. Köpöteltiin menemään mielestäni sopivaa tahtia. Haettiin tulitikut Shelliltä. Olisi ollut kiva mennä enempi pitkin metsää mutta se ei ollut oikein järkevää. Ensimmäisen kolman vartin jälkeen joka lipulle oli leveä polku, joten kartanlukuun ei juurikaan tarvinnut keskittyä. Ja aurinko se vain mollotti.Nautiskellen haettiin suunnitellut rastit, ja vajaan kolmen tunnin kohdalla alettiin miettiä kotimatkaa. Vaihtoehdoista a ja b valittiin c. Pisto Vestran hoodeille, ja sieltä kotiin.

Pisteitä tuli ihan kivasti käytettyyn aikaan nähden, joka oli oman kellon mukaan 3h52min. Eväänä ollutta Fazerin sinistä meni puoli levyä. Sitä on hankala syödä kun se on päässy kunnolla jäätymään.. Nuotiota tai nuotipaikkaa ei tullut vastaan. Paistoin makkarat kotona pannulla, muutama lihapulla mukaan, ja söin perunamuusin kera.

Kommentit

Suositut tekstit