XDream, Tallinna: Avantille hopeaa sekasarjassa!


Avantin tiimi lähti kisaan kahdella joukkueella. Miesten joukkueessa kisasivat Janne, Mika ja Sami, ja sekasarjassa Niko, Mikko ja Mari. Alla sekatiimin raportti kisasta.

Tiimin pojat olivat matkanneet kisapaikoille jo aikaisemmin, mutta itse otin lautan vasta sunnuntaiaamuna Tallinnaa kohti. Koska kisassa ei numerolappuja kummoisempaa ennakkomateriaalia jaettu, ehti ensimmäisellä lautalla kisaan ihan hyvin ja aikaa jäi jopa speksailla kisavaatetusta koleaan säähän sopivaksi.

Kisa starttasi yhteislähtönä ja ensimmäiset 5 km ajeltiin hissuksiin poliisiautosaattueessa. Pakollinen hidastettu aloitus mahdollisti vasta lähdössä saatuun reittikirjaan ja karttaan tutustumisen sekä antoi aikaa ratkaista seuraavat rastit kertova arpakuutioarvoituksen.

Poliisisaattuevaiheen jälkeen jalkauduttiin hetkeksi hakemaan arpakuution osoittama rasti. Tämän jälkeen reitti jatkui Bike Rally -osuudella, jossa seuraavat rastit piti löytää "ajo-ohjeiden" ja kerrottujen matkojen perusteella. Tässä vaiheessa sai olla tarkkana, ettei päästänyt vauhtia liian kovaksi ja ajanut ohi oikeasta risteyksestä. Bike Rally päättyi erikoistehtävään, jossa piti maalata aitaa vähintään viisi minuuttia. Kätevästihän tuossa saa aidan maalautettua, mutta ehkä kisaajan kannalta aidanmaalaus tuntui hieman irralliselta tehtävältä.

Aidan maalauksesta jatkettiin lyhyeen rogainingiin, josta jatkettiin jälleen pyörillä seuraavalle suunnistusosuudelle. Tässä vaiheessa sää oli muuttunut aurinkoiseksi ja huomattavasti lämpimämmäksi, ja aamulla päälle laitetut takit olivat jo hieman liikaa. Suunnistuksen keskelle oli sijoitettu helppo rullaluisteluosuus. Rullaluistelu osui juuri sopivaan aikaan, sillä rullaluistinten kanssa samaan kassiin pystyi jättämään ylimääräiset vaatteet. Osuuden viimenen suunnistuspätkä päättyi vielä "ammuntatehtävään". Tehtävässä oli tarkoituksena ampua puiden väliin viritetyn kuminauhan avulla tennispallo sinkkiämpäriin. Ampumisyrityksiä oli maksimissaan kolme, ja Niko singautti pallon kerralla maaliin ja pääsimme jatkamaan matkaa heti ilman sakkokierroksia.

Ammunnasta siirryttiin fillareilla parin kilometrin päähän "melo tai juokse" -osuudelle. Valitsimme melonnan pienen neuvottelun jälkeen ja kävimme noukkimassa rastit kuivin jaloin. Tämä oli varmasti ihan hyvä ratkaisu, sillä melonta inkkarikanooteilla sujui tiimiltä hyvin ja juoksemalla olisi matkaa tullut ihan kohtuullisesti. Melonnan jälkeen jäljellä oli enää pyörä- ja juoksuosuudet ennen maalialueen viimeisiä erikoistehtäviä. Kisa päättyi kolmeen erikoistehtävään aivan maalialueen kupeessa.

Ensimmäisessä erikoistehtävässä kunkin joukkueen jäsenen piti soutaa kilometrin verran soutulaitteessa. Toinen erikoistehtävä oli lyhyt flying fox, jossa yksi joukkueen jäsen liukui alas, ja loput hinasivat alasliukuneen takaisin ylös käsivoimin. Lopuksi maalirastille päästäkseen piti ylittää muutaman metrin korkeudessa ollut kapea silta.
Maalissa tulostilanne oli meille tovin melko epäselvä, mutta ratkesihan lopulta sekin, että tulimme maaliin sekasarjan kakkosina. Aikaa kisaan oli mennyt 4.38., mutta jostain ylimääräisestä leimasta saimme muutaman sakkominuutin. Loppuaikamme sakkoineen oli 4.45.30, ja matkaa kertyi n. 63 km. Linkki tuloksiin.

Myös miesten sarjassa kisannut Avantin toinen tiimi menestyi kisassa hyvin, mutta harmillinen virhe pudotti joukkueen yhdeksännelle sijalle.

Kokonaisuudessaan kisa oli mukava ja suhteellisen vauhdikas. Lajit vaihtuivat tiuhaan jolloin osuudet jäivät lyhyehköiksi. Kisan aivopähkinät vaativat tarkkuutta ja erikoistehtävät olivat ihan humoristisia ja toivat pientä vaihtelua kisaan. Kokonaisuudessaan kisa oli hyvin järjestetty ja mukava, ja tiimin suoritus tasaisen eheä. Tästä on hyvä jatkaa kauden seuraaviin kisoihin.


Kommentit

Suositut tekstit