X-kaato lähestyy

Lauantai aamuyöstä starttaavaan X-kaatoon on enää muutama päivä. Pimeässä liikkumista olemme päässeet harjoittelemaan pariinkin otteeseen ja hämärän tuomat haasteet ovat tulleet selkeästi esiin. Suurella jännityksella odotan, että ehdinkö saamaan uuden valaisimeni kilpailuun mennessä. Valon määrällä kun tuntuu olevan varsin ilmeinen vaikutus suunnistukseen. Mikäli uusi valonheittimeni ei ehdi saapua, niin Niko saa hoitaa tähyilyn ja itse juoksen hämärän rajamailla vanhan tuikkuni kajossa. 

Pimeässä juoksemisesta tulee mieleen viime vuoden Vaarojen maratonin ultramatka (84 km) Kolilla, jossa juoksimme Hapolan Tuomaksen kanssa pimeän tullen tarkoituksella ilman valoja, koska jostain syystä juoksu tuntui kulkevan niin vain paljon paremmin. Syynä tuohon oli ehkä jo juostujen 70 kilometrin aiheuttama selittämätön mielentila.  

X-kaatoa varten päätin varustaa myös pyöräni muutamilla uusilla palikoilla, joiden tuoman muutaman gramman painon vähennyksen toivon auttavan meidät kärkisijoille. Pyöräilyosuudelle on luvattu vaihteeksi myös melko teknistä osuutta, joka itselleni sopii hyvin. Toivoa vain sopii, että polut olisivat edes osaksi kuivia, kalusto kestäisi ja Nikonkin pyörä kulkisi. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei näissä kilpailuissa pelkillä varusteilla pärjätä. Tulevassa kisassa on keskityttävä edelleen tarkasti suunnistukseen ja reittivalintoihin, sekä entistä kovempaan vauhtiin. Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit