Mikolle ja Nikolle MTB Rogaining suomenmestaruus

Rogainingin SM-kilpailut käytiin 30.7.2022 Sulkavan Partalansaaren jylhissä maastoissa. Mikko Rantahakala ja Niko Sorvari voittivat MTB sarjan suomenmestaruuden. 

Rogaining on pitkänmatkan suunnistuskilpailu jossa suurelle alueelle on viety rasteja jotka ovat eri arvoisia. Se joukkue joka saa kerättyä suurimman pistemäärän kilpailuajan puitteissa voittaa. Maastopyörällä ajettavassa MTB SM-rogainingissa aikaa on 8 tuntia jonka aikana ehtii hankalassakin maastossa kiertää pitkän lenkin. Rogainingissa taktikointi ja reitin optimointi on vähintään yhtä tärkeää kuin kova vauhti. Lisäksi suunniteltua reittiä pitää pystyä muokkaamaan tarpeen mukaan matkan edetessä. Polkujen kuntoa, kasvillisuutta ja hakkuita on usein haastava arvioida kartalta ennakkoon jolloin arvioitu etenemisnopeus voi olla jotain ihan muuta mitä lähdössä on suunniteltu.  

MTB rogaining käytiin yökilpailuna. Yhteislähtö tapahtui klo 22:00 ja maali sulkeutui aamulla klo 6:00. Tästä myöhästyneet saivat aikasakkoja tai hylkäyksen. Yön aikana satoi ajoittain runsaasti vettä ja sade pimensi metsää entisestään. Tehokkaiden otsavalaisimien ansiosta rastit löytyivät hyvin ja matka eteni odotetulla tavalla. Alueen eteläisimmästä osasta Mikko ja Niko jättivät muutaman rastin hakematta kun aika alkoi hupenemaan kellosta. Lopulta palattaessa pohjoiseen aikaa oli sen verran ylimääräistä, että suunniteltua loppulenkkiä pystyttiin täydentämään parilla lisärastilla. Tämän seurauksena saadut lisäpisteet nostivat joukkueen voittoon. 

Kommentit

Suositut tekstit