Niko Sorvarille ja Mika Salolle voitto tiukassa X-kaadosta

 

X-kaato 2020 palkintojen jako

Vuoden 2020 X-kaato -multisportkilpailu päästiin kisaamaan 10.10. Kilpailukeskus sijaitsi Rinnekotisäätiön alueella Espoossa joka mahdollisti haastavan koronatilanteen edellyttämien etäisyyksien pitämisen järjestelyiden kannalta. 

Jo osallistujalistalta pystyi odottamaan kovatasoista kilpailua kovatasoisen osallistujalistan pohjalta. Tapahtumaan oli ilmoittautunut yhteensä 86 kahden hengen joukkuetta.  

Avanti Adventure lähti kilpailuun kahdella miesten kilpasarjan tiimillä (Niko Sorvari & Mika Salo, Mikko Rantahakala & Jorma Kainulainen) sekä kahdella kuntosarjan tiimillä (Juha Vehmas & Jaana Palo, x&x)


Jorma Kainulainen teki hienon paluun miestenkilpasarjaan pitkän tauon jälkeen. Kuva: Jaakko Mäkelä 

Kilpasarjan kilpailun kulku johdatti pitkälle perinteistä kaavaa. Kartat saatiin hyvissä ajoin ennen starttia suunnittelua varten. Kovin montaa reittivaihtoehtoa ei reitillä ollut joten käytännössä kaikki joukkueet kulkivat samaa reittiä. Kilpailu lähti lyhyellä prologilla josta jatkettiin juoksuosuuteen. Kärkijoukkueet pääsivät liikkeelle melko pienillä eroilla ja alku mentiin isompana ryhmänä parin joen ja mäen ylityksen kautta aina köysilaskeutumiseen saakka jossa syntyi pientä eroa valjaiden sekä köysien kanssa puuhailtaessa. Tämän jälkeen vaihtoon tultiin frisbeegolf -tehtävärastin kautta joka osoittautui myöhemmin muutamille joukkueille todelliseksi "epäonnenrastiksi". 

Matka jatkui Auto Aatamilan ja Omjakonin johdolla maastopyöräilynä Mylly-Majalammen rantaan melonnan vaihtoon. Melonta oli toteutettu hienosti kahdelle lammelle joka edellytti lyhyitä kajakin kanto-osuuksia lammelta toiselle. Edelleen kärkijoukkueet pysyivät näköetäisyydellä toisiinsa ja tämä loi hyvää kilpailutunnelmaa. Melonnan päätteeksi oli muutaman rastin juoksusuunnistus jossa eroa joukkueiden kesken alkoi syntyä. Melonnassa johtoon siirtyneet Sorvari ja Salo kasvattivat eroa takana tuleviin vahvalla juoksuosuudella. 

Seuraavasta pyöräilyn vaihdosta suunnattiin länteen Ruskelan suuntaan polkuja ja metsäteitä pitkin. Rastit löytyivät helposti ja erot kokeneiden joukkueiden kesken pysyivät melko pieninä. Länteen päin palatessa Pyykorven ja Pitkakallion välillä monet joukkueet tekivät koukua hämäävien kalliopolkujen vuoksi. Rantahakalan ja Kainulaisen suunnistus oli sujunut hyvin, mutta pian tuli teknisiä haasteita Joken pedaalin rikkoontuessa alamäessä. Korjaustöillä pyörä saatiin onneksi joten kuten ajokuntoon, mutta pyöräilyosuuden lopun tekninen polkuosuus vaikeutui entisestään.  

Kilpailukeskuksen vaihtoon tultiin taas frisbeegolf-rastin kautta jonka jälkeen oli tukinkanto-quest ja lyhyt juoksusuunistus. Maaliin tultiin vielä frisbeegolf-rastin kautta. Sorvari ja Salo tulivat voittoon reilulla 9 minuutin  erolla toiseksi tulleeseen Auto Aatamilan joukkueeseen. Omjakon tuli  vahvalla lopulla kolmanneksi. Mikko Rantahakala ja Jorma Kainulainen tippuivat vielä maalia edeltäneellä tehtävärastilla neljänneltä sijalta epäonnisesti kuudenneksi kun kiekot eivät halunneet jäädä koriin Duron ja Örnin tullessa takaa ohi paremmilla heitoilla. 

Kuntosarjassa Avanti Adventuren kuntojaoston Juha Vehmas ja Mikko-Ville Toivonen tulivat kolmanneksi Rajavillien sekä Högfors Venturen jälkeen. Ensi kaudelle voisi olla aika kokeilla myös kilpasarjaa. 😉 

Järjestelyt sujuivat hienosti ja suuret kiitokset järjestäjille. Kausi 2020 on ollut myös multisport ja seikkailukilpailujen järjestäjille hankala koronatilanteen vuoksi. Monet tapahtumat on jouduttu perumaan. Onneksi luontoon on päässyt liikkumaan ja tuulettamaan ajatuksia. Tavoitteellinen harjoittelu on kuitenkin ollut haastavaa selkeiden kilpailutavoitteiden epävarmuuden seurauksena. 

Nyt katseet on suunnattu talveen ja kohti seuraavaa kisakautta jonne ensimmäiset ilmoittautumiset on jo laitettu. Mikäli liikkuminen maiden välillä vain onnistuu, niin Avanti Adventure tullaan näkemään ensi kaudella taas myös suomen ulkopuolla. 


TULOKSET

KILPAILUN FACEBOOK-SIVU


Kommentit

Suositut tekstit