20. X-kaato kilpailtiin 19.10. Espoossa


Pisimpään Suomessa yhtäjaksoisesti järjestetty multisportkilpailu X-kaato kilpailtiin lauantaina 19.10. Espoon Oittaalla.

20. X-kaatoon Avanti Adventuresta starttasi kaksi joukkuetta. Niko Sorvari ja Mikko Rantahakala tulivat miesten sarjan kolmanneksi ja Jaana Palo sekä Mika Salo sekasarjan neljänneksi.

Viiden tunnin kilpailu starttasi aamulla klo 9 prologi-osuudella ja oli maastopyöräilypainotteinen. Matkalla poikettiin nousemassa Kauniaisten laskettelurinnettä, melomassa tulvivaa Espoonjokea ja laskeutumassa köydellä. Kilpailun loppuun oli jätetty rogaining-osuus jossa joukkue sai itse valita etenemismuodon (rogainingissa tavoitteena kerätä mahdollisimman monta rastipistettä käytettävissä olevan ajan puitteissa). Tämä oli mielestämme hyvä ja toimiva käytäntö joka mahdollisti joukkueiden tulemisen maaliin lähes samanaikaisesti. Rogainingissa kerätyt pisteet ratkaisivat lopputulokset.

Päivä ei ollut kummallekaan joukkueelle helppo tai virheetön. Niko ja Mikko saivat 10 pisteen sakon leimauskortilta alkumatkasta puuttuneesta leimasta ja tämä selvisi parille karvaasti vasta palkintojen jaossa kun oletettu kulta himmeni pronssiin. Säännöt ovat kuitenkin selvät ja asiaa on turha enempää spekuloida. Onnittelut voittajille ja jokaiselle itsensä haastaneelle kisaajalle.  

KILPAILUN KOTISIVUT 
TULOKSET

Upeaa medianäkyvyyttä multisport- ja seikkailu-urheilulle:
Ylen kooste kilpailusta
Tapahtuma Ylen Urheiluruudussa (kohdasta 20:20)


Kommentit

Suositut tekstit