Mikko ja Niko toiseksi Ursak-seikkailukilpailussa

Kolilla kilpailtiin legendaarinen Ursak-seikkailukilpailu 5.-6.7.2019. Aluetta ympäröivä luonto ja hyvät kilpakumppanit laittoivat jokaisen kisaajan tiukille.

Mikko Rantahakalalle ja Niko Sorvarille kilpailu oli kesän ensimmäinen seikkailu-urheilukilpailu johon startattiin varsin jännittynein miettein. Harjoittelu ja aikataulut eivät ole olleet urheilulle optimaalisia alkuvuoden aikana. Kestävyys pitkässä kilpailussa (15-18 h) arvelutti edelleen hieman aikaisemmin voitetusta yö-rogainingista huolimatta.

Matkaan lähdettiin omasta mielestämme rauhallisesti jotta voimat ja vauhti riittäisi loppuun sakkaa. Kuitenkin jo ensimmäisen maastopyöräosuuden jälkeen melontaan tultiin toisena. Melonnan ja sen lyhyen coastleering osuuden päätteeksi melonnan vaihtoon tultiin jo reilussa johtoasemassa. Jostain syystä melonta kulki paremmin kuin aikoihin ja tähän asti kaikki meni oikein hyvin.

Seuraavaksi alkaneen maastopyöräosuuden alussa tähdet eivät enää olleet kohdillaan ja suoritimme matkan uskomattomimman paikannusvirheen sekä tätä seuranneen suunnistushäröilyn. Tämä johti takaa-ajajiemme kiinniottoon ja saimme myös heidät suunniltaan koska rastilippua haettiin kolmen joukkueen voimin lohduttoman pitkä aika.

Tämän jälkeen tunteet nousivat pintaan ja Mikko kaatui pyörällään sekä teloi ryömiessään polven ristisiteen. pyörän pinnat ja takavaihtajan. Oli aika vetää vähän henkeä ja rauhoittaa sekoilua jotta matka jatkuisi oikeaan suuntaan. Pyöräily sekä suunnistus alkoi onneksi taas sujua vaurioista huolimatta ja rastit löytyivät melko hyvin. Muutama reittivalinta olisi valittu jälkeen päin toisin ja näissä paikallistuntemuksesta olisi ollut suuri hyöty koska esimerkiksi osa UKK-reitistä on aivan pusikkoa johon ei kannata lähteä pyöräilemään.

Maastopyöräilyn jälkeen lähdettiin patjailuosuuteen joka lähti liikkelle kevyellä jalalla. Mukaan otettiin isot Jyskin "seikkailu-urheilupatjat" ja tietysti pumppu. Edellämme oli tässä vaiheessa kovaa pyöräilleet Free Adventure ja Team Auto Aatamila joita taas saavutimme. Patjailun jälkeisellä Quest 2:lla ryömittiin ahtaissa lohkaraiden raoissa. Tältä rastilta Free Adventure laitoi isomman vaihteen silmään ja teki selvästi kaulaa. Ennalta määrätty polkuosuus taitettiin pitkälti yhdessä Team Auto Aatamilan kanssa ja loppuun kiristimme hieman vauhtia jolloin tiemme erkanivat.

Seuraavan maastopyöräilyn alkuun lähdimme reippaasti. Tiesimme, että Free Adventureen ero oli päässyt jo melko pitkäksi. Toisaalta n. 15- 20 h kilpailuissa pitkätkin erot kapenevat joskus uskomattomiin virheisiin kun väsymys sumentaa ajattelua. Aina pitäisi vain keskittyä omiin reittivalintoihin ja tekemisiin sekä säännölliseen syömiseen ja juomiseen. Karsun tiimi oli seurannut meitä koko matkan melko lähellä. He vilahtivat horisontissa useampaan otteeseen. Edessä oli vielä yksi suunnistusosuus jalan vanhoissa EM-kisojen maastoissa. Järjestäjä oli yrittänyt tavoittaa tässä vaiheessa ja kertoa, ettei osuuteen tarvitse lähteä eikä Free Adventurekaan ole sitä tehnyt, mutta ei saanut kiinni. Suunnistuksellisesti maasto oli oikeasti haastava ja mäkinen. Aikaa kului reilusti, mutta liput löytyivät rauhallisen vauhdin ansiosta hyvin.

Järestäjä sai viimein yhteyden ja kertoi, että Ukko Kolin päällä oleva Quest 4 jää välistä ja aika suunnata sataman Quest 5 uimarastin kautta eteenpäin jotta kilpailu pysyy aikataulussa. Tämän jälkeen oli enää Quest 6 Loma Kolin päällä josta löytyi perinteinen vaijeriliukutehtävä. Maaliin ruopaistiin vielä reilun kilometrin matka spekuloimaan mitä edellisen 16 tunnin aikana oli tapahtunut.

Kiitokset Karelian Seikkailu-urheilujat ry:lle hienoista järjestelyistä ja kilpailusta.


VALOKUVIA

GPS-SEURANTA

KILPAILUSIVU

TULOKSET


Kommentit

Suositut tekstit