Voittoon Vierumäellä!

Suomen urheiluopiston alue Vierumäellä on itselleni tuttu jo vuosien takaa lukuisista hiihtotreeneistä ja leireiltä. Olen pitkään odottanut, että pääsisin opiston maastoon multisportkilpailujen merkeissä ja nyt sille tarjoutui tilaisuus. Multieventin järjestämä Vierumäki Adventure -kilpailu käytiin upeassa säässä ja omalta osaltamme se meni erittäin hyvin paria pientä koukkausta lukuunottamatta. Juuso Hollon kanssa olimme sopineet lähtevämme kilpailuun jo aikaisin keväällä. Menimme Heinolaan rauhassa jo edellisenä päivänä. Illalla tankkasimme grilliruualla ja ylimääräiset nesteet poistettiin kehosta saunassa.

Kilpailun kulku ja joukkueiden edesottamukset selviävät gps-seurantapalvelusta: http://www.tulospalvelu.fi/gps/20160521vierumiehet/

Kilpailu starttasi lyhyellä prologilla tennispaviljongin ympärillä. Selvitimme tämän aivan kärjen tuntumassa. Tässä nopein tiimi oli tutustunut maastoon ennen kilpailua meitä paremmin... Tämän jälkeen oli lyhyt juoksu rantaan melonnan alkuun. Melontaosuus avokanooteilla näytti jo ennakkoon mielenkiintoiselta useamman harjun ylittämisen vuoksi. Kun rannasta löysi hyvän aukon harjun ylittämiseen, niin töntään ylittäminen onnistui lähes hidastamatta. Melontavauhdissamme on ollut aina varaa parantamiseen, mutta nyt kanootin kulku ja suunta pystyttiin pitämään hyvänä koko osuuden ajan, jonka johdosta pystyimme kuromaan reilun eron seuraaviin.

Vaihtoalueen läheisyyteen oli merkitty quest-tehtävärasti, joka tuli suorittaa kilpailun aikana jonkin vaihdon yhteydessä. Me päätimme tehdä sen heti melonnan jälkeen hyvän etumatkan turvin. Tehtävänä oli hieno vaijeriliuku, jonka jälkeen lähdimme jatkamaan suoraan maastopyöräosuudelle. Heti opistolta lähtiessämme meinasin karttaa tähyillessani ajaa "taas" päin sulkeutuvaa puomia josta auto oli mennyt hetki aikaisemmin, mutta vältyin täpärästi osumalta paniikin omaisella väistöliikkeellä. Hetki shokeerasi sen verran, että seuraavana rastin otossa tuli pientä haparointia ja perässämme suoraan melonnasta pyöräilyyn lähtenyt joukkue Team Cool-X tavoitti meidän. Matkaa taitettiin yhdessä lähes koko loppuosuus. Osuuden viimeisellä rastilla pulahdettiin myös hakemassa rasti pienestä suolammen saaresta. 

Vaihdon yhteydessä Team Cool-X meni tekemään vuorostaan questiä ja pääsimme karkuun. Juoksusuunnistus kulki varsin hyvin eikä isompia koukkuja tullut. Sen verran pidimme vauhtia, ettei takaa tuleva joukkue päässyt yllättämään, mutta ilman sen kummempaa puristusta. Takana kaverit tulivat tämän osuuden väliaikojen mukaan kovempaa, mutta kilpailun alussa saamamme ero ja questin tekeminen aikaisemmin antoivat meille helpon lähtökohdan viimeiselle osuudelle.

Seuraavat hyvät mahdollisuudet kilpailla Suomen urheiluopiston maastossa ovat 2.7 Vierumäki Trail Marathon ja 27.8. Snowflakes seikkailu


- Mikko Rantahakala

Kommentit

Suositut tekstit