Spring Adventure kisaraportti

Tämän vuoden kausi avattiin Spring Adventuressa. Perinteinen Virossa suoritettava Xdream  se(ik)kailu jäi tällä kertaa väliin aikatauluhaasteiden vuoksi. Springi kisattiin Oittaalla, jälleen mukavalla etäisyydellä pääkaupunkiseudun multisportstereille. Avanti Adventure lähetti kisaan kaksi joukkuetta, Mika ja Mikko miesten kisaan, ja Mari saatiin ylipuhuttua kisaan edellisenä iltana Nikon pariksi sekakisaan. Miesten joukkueen kisa ei mennyt täysin putkeen, joten keskittykäämme sekajoukkuueen suoritukseen.

Lähettiin kisaamaan Springiä Oittaalle Marin kanssa. Mari lupautui kisaan edellisenä iltana, kun kilpailuhlukkuutta ei löytynyt muilta suunnilta. Eli valmistautuminen oli huippuluokkaa. Siitä huolimatta lähdimme kisaan hyvin mielin, ei ihmeempiä tavoitteita, vaan reipasta ulkoilua kivalla reitillä.

Kisa alkoi muistisuunnistuksella Oittaa leirintäalueella. Hölkättiin ongelmitta läpi ja lähdettiin pöyräilyosuudelle Team Malojan Katin ja Jussin perässä. Malojan fillarit kulki hieman paremmin, ekalle rastille mentiin näköetäisyydellä, mutta kakkoselle mentäessä selät olivat kadonneet. Kakkonen olikin ilmeisen haastava monelle tiimille. Karttaan piirretty polku oli vaihtanut maastossa paikkaa ja rasti tuli löytää karttaa lukien ja maaston muotoja havainnoiden. Löydettiin, vaikka jonkun verran kiertoa tehtiinkin.

Muistisuunnistuksen ykkönen; onko varma ettei ole peilikuva?
 
Kolmoselta alkoi lyhyt suunnistus Sorlammen ympäri Bodom trailin reittiä mainostaen. Kuultiin että oltiin ensimmäisiä. Poimittiin rastit rauhassa ja ongelmitta. Matka jatkui fillareilla Hynkän kallioille, ja eteenpäin Kattilajärven suuntaan. Team Maloja tuli vastaan yhden pistorastin läheisyydessä, Katin kellon mukaan kahdeksan minuuttia perässä. Ennen Kattilajärveä olevaa rastia etsittiinkin hieman kauemmin, löytyi kun sitä oltiin viemässä oikealle paikalle. Korvissa kaikui Peten sanat ennen kisaa ’soittakaa jos on joku hätä tai rasti ei ole paikoillaan’. Ei käynyt mielessäkään... turha pyydellä hyvityksiä jälkikäteen.

Intiaanimelontaa puskassa

Kattilajärvellä melottiin pieni lenkki inkkarikanooteilla, ja käännettiin fillarit paluumatkalle kohti Oittaata. Team Maloja pääsi melontaan mennessä jo tuntumaan, ja fillari osuudella menivät ohi. Oltiin hieman ripeämpiä vaihdossa ja lähettiin juoksupätkälle samaa matkaa. Questissä kannettiin koivupölkkyä pieni lenkki, sen jälkeen pitkälle rastivälille otettiin reitinvalinnaksi metsäoiko ja saatiin pari minuuttia Malojaan eroa. Tulivat kuitenkin paremmalla jalalla ja melontaan lähettiin yhtä aikaa. Melonnan kakkosrastilla säädettiin vähäsen, Maloja kuittasi ohitse. Kolmosta kohti mentäessä eroa kasvoi, ja lopulta niin että kisakin ratkesi. Allekirjoittaneella oli lämmötkin tapissa, joten aikaa käytettiin vähän vilvoitteluunkin. Melonnan lopussa questinä uitiin foamilla pikku lenkki, ilman fillaria tai muuta hyötykuormaa ihan kivaa hommaa. Rannasta sitten juosten maaliin toisena.

Ruuhkarastin leimasustekniikat kajakilla: kärkityöntö ja laitatauklaus


Mukava kisa, ei ihmeempiä odotuksia. Hyvää kisaa Katin ja Jussin kanssa. Voittoakin tarjoiltiin, mutta päivän kunto ei riittänyt ottamaan sitä. Alueen kartat tarjosivat jälleen haastetta. Kun ulkoilureitit (=tiet) ja kusiaisten polut on piirretty saman vahvuisella polulla on multisporttaaja ymmällään. Alueella on varmaankin eniten ulkoilijaa Suomessa, tämä lienee taktiikka pitää heidät merkityillä reiteillä ja kivituhkapoluilla poissa  Suuren Metsän vaaroista ja varjoista.

Ensi viikonloppuna kisat jatkuvat Vierumäki Challengessa. Mikko ja Juuso edustavat Avanti Adventurea, odotukset ovat korkealla, shampanjat kylmässä. Muuten kesää kohti mennään koeponnistamalla Avanti Night Challengen upeaa reittiä ja questejä. Ratametsuri on tehnyt hienoa työtä.


Hyvää sporttikesää.
Niko

Kommentit

Suositut tekstit