Janne ja Kristo 2. sijalle Marski Challengessa 11.7.2015

Räyskälän upeissa maastoissa kisattiin toista kertaa järjestetyn marskin haasteen merkeissä. Avantista viivalla kaksi parivaljakkoa, molemmat miesten kilpasarjassa. Karkkilasta paikalla Janne Kortelainen ja Kristo Halme, jotka sijoittuivat kilpailussa toisiksi.

Kisa alkoi peilikuvakarttasuunnistus-prologilla. Valtaosa joukkueista syöksyi 180 astetta virheelliseen suuntaan, suoden sopivasti tilaa Avantin ja Mila Finlandin joukkueille päästä ensimmäiselle fillariosuudelle parin minuutin etumatkan turvin. Tilanne soi mahdollisuuden runtata vuorovedolla lisää kaulaa muihin, kunnes rastilla neljä rastilippu ei löytynytkään karttaan merkitystä paikasta. Salomon löysi rastin onnekkaasti saaden 20 minuutin etumatkan muihin. Päänsisäisen kolotuksen määrä oli melkoinen kun matkaa päätettiin lopulta jatkaa ilman rastileimaa. Vauhtia päätettiin pitää yllä ja pyöräilyä seuranneen uimapatjoin toteutetun saaristo- / rannikkosuunnistuksen aikana ero supistui viidellä minuutilla.

Matkaa jatkettiin polkupyörillä Räyskälän lentokentän ympäri ja radioamatöörikokoontumisen läpi, kohti 12 kilometrin juoksuosuutta. Radioamatöörit tuskin häiriintyivät kohtaamisestamme, mutta me kadotimme ihmis-, teltta- ja automassassa tien jota oli tarkoitus seurata. Osuudelta selvittiin kuitenkin kohtuullisesti, koska ero Salomoniin oli kutistunut seitsemään minuuttiin.

Juoksuosuudelle lähtö sujui samanaikaisesti Mila Finlandin ja Hiiltomiesten kanssa. Osuuden puoleenväliin edettiin toisiamme kytäten. Hiiltomiesten ansioksi on luettava hienot hämäykset ennen rastien leimaamista. Osuuden puolivälissä oli mahdollisuus lyhentää matkaa uiden. Kilpailun lähdössä uimista oli rajoitettu viimehetken ohjein, mutta asiaan jäi tulkinnanvaraa. Mila, Hiiltomiehet ja me hyödynsimme tulkinnanvaraisuuden. Uimalla saavutettu hyöty oli kahden minuutin luokkaa, kilpailun lopputuloksen kannalta asialla ei siis ollut merkitystä.

Ensimmäiset ja oikeastaan ainoat vastoinkäymiset koittivat uintipätkän jälkeen Kriston kokemien megakramppien muodossa. Maratoonarin fysiikka ei sietänyt metsäpohjaa ja suunniteltua oikolinjaa oli muutettava polkuja mukailevaksi, kovemmaksi pohjaksi. Kristo toipui juoksuosuuden aikana vaikeuksistaan hämmästyttävästi ja osuuden lopussa Salomonin etumatka oli muuttunut 4 minuutin tappioksi.

Fillarin selkää pääsivät ensimmäisinä Hiiltomiehet ja Mila, joiden valitsema polkureitti osoittautui valitsemamme tiekiertoa hitaammaksi. Matkan katkaisi köysilaskeutumistehtävä, jolta meitä sujuvammin matkaa kohti melontaosuutta jatkoivat vain Hiiltomiehet, Milan ja Avantin toisen joukkueen jäädessä jälkeen.

10 kilometrin melontaosuus taitettiin Hiiltomiesten kanssa tasatahtiin. Mila, Salomon ja Avanti Sysmä olivat jääneet jo hämmästyttävän paljon.

Hiiltomiehet osoittautuivat melonnan lopussa paremmiksi ja saivat aikaiseksi kahden minuutin kaulan osuuden loppumetreillä ja viimeisessä vaihdossa. Maalissa eroa oli ykkössijaan noin kolme minuuttia. Kolmanneksi lopussa Milan ohi kirinyt Salomon Finland jäi taaksemme selvällä 16 minuutin erolla.

Vaatimattomasti voi väittää, että Avanti Adventure Karkkila taisi olla kisan nopein joukkue, vaikka Hiiltomiehet veivätkin voiton.

Hopeasija toi pientä lohtua Lohjalla hukatun kisavoiton jälkeen. Uutta putkeen; Kristo lienee seuraavaksi viivalla Porkkalassa. Janne (ja Kristo) Kiuruvedellä Elokuussa. Joukkueessa on yksi vapaa paikka. Saa ottaa yhteyttä.

//Janne


- Oivallisesta blogautuksesta puuttuu kuvitus. Internetti on tyhjillään Marski 2015 kuvista. Vinkkaa ihmeessä jos tiedät ken kuvia panttaa. -


Kommentit

Suositut tekstit