Materiaaliin tutustuminen ja armotonta pähkäilyä

Joukkueet saivat kisamateriaalin 2h ennen starttia. Paketissa on reittikirja, 8kpl erilaisia karttoja ja 3kpl leimauskortteja per joukkue.
Reittikirja on 13sivua pitkä ja sisältää englanniksi säännöt, reitin kulkujärjestyksen ja rastimääreet. Joukkueet piirtävät nyt kartoille korostustusseilla reittisuunnitelmansa reittikirjaa tarkasti tavaten. Paperinippu on pidettävä tallessa ja kuivana koko kisan ajan, jotta tietää mitä tehdä. Nopeimman reitin suunnittelun lisäksi tulee arvioida paljonko energiaa ja nestettä tarvitaan sekä mitä pakollisia välineitä tulee osuuksilla olla mukana. 

Yleensä joukkueessa yksi henkilö ottaa vastuun suunnistuksesta, mutta myös tiimin toinen jäsen saa omat karttansa. Niko ja Mikko ottavat Avantin tiimeissä suunnistusvastuun, mutta reittisuunnitelma tehdään yhteistyössä. Paikallistuntemuksesta olisi apua, kun pohditaan onko oja helposti pyörän kanssa ylitettävä tai onko kapea salmi täynnä kaislikkoa josta ei kanootilla pusketakaan läpi.Kontaktimuovirullan kanssa tulee äitiä vielä ikävä (äitihän ne koulukirjatkin aina päällysti)... Onneksi on myös karttasuojat keksitty. Melonta ja coasteering tulevat kulkemaan upeassa saaristomaisemassa! 


Vaikka jokaisella joukkueella on mukanaan GPS-paikannin, hoidetaan rastileimaus samaan tyyliin kuin alakoulun liikuntatunneilla eli pihtileimasimin. Tämä tietenkin poistaa leimausvirheongelmat ja emitkortin rikkoutuminen ei ole riskinä tuloksen mitätöimiselle. Melko haastavaa on kuitenkin pitää tallessa nämä pienet lippuset, kun tyypillisesti kisan aikana joukkueet ovat hukanneet jopa A3 kokoisia karttoja... Mutta ei tietenkään Avantille ole koskaan käynyt niin!!!

Kommentit

Suositut tekstit