Umpihankea ja kevään odotusta

Avanti Adventure oli jälleen edustettuna Umpihankihiihdon MM kilpailuissa Pudasjärvellä. Mukaan oltiin saatu joukkue joka koostui lähinnä seikkailu-urheilijoista, mutta pysyvät pystyssä myös suksilla. Ennakotiedoista selvisi että tänä vuonna mukana on todella kovia joukkueita mm. Utista ja Kouvolasta.

Kisa alkoi perjantai iltana siirtymisellä ensimmäiselle yöpymisrastille. Matkaa oli noin 15km ja hiihto meni hienosti tähtikirkkaassa säässä, pääsimme muutaman tunnin hiihdon jälkeen perille ja aloitimme huollon.

Lauantaina oli vuorossa pakolliset neljä tehtävärastia ja vielä neljä vapaaehtoista rastia. Suunnitelmissa oli hakea kaikki rastit, emme pitäneet lähdössä kiirettä ja pääsimme alun hiihtelemään valmiita uria. Pian kumminkin kävi selväksi että täyden reitin hiihtäjiä ei ole monia ja joudumme avaamaan latua jotta pääsemme kiertämään kaikki rastit. Osan matkasta kuljimme yhdessä Kouvolan varuskunnan urheilijoiden sekä Laskuvarjojääkäri-killan joukkueiden kanssa ja osan matkasta menimme omia reitinvalintoja. Pekka teki todella jäätävää jälkeä kartan kanssa ja rastit löytyivät todella helposti. Tehtävät menivät kerrankin hyvin, mutta niin ne näyttivät mennneen muillakin. Leiriin ehdittiin hyvissä ajoin noin 50km hiihdon jälkeen. Matkalle osui muutama vähän isompi puro jonka ylittäminen pimeässä olisi ollut kyllä melko kyseenalaista, mutta muuten reitti oli todella hieno.

Lauantai iltana kävi jo selväksi, että tästä tulee ihan puhtaasti hiihtokisa, hanki ei upota, joten pitkät sukset eivät tuo merkittävää lisähyötyä. Lisäksi sunnuntain pikataival koostui kahdesta osuudesta noin 5km umpihankea ja tämän jälkeen loppumatka kelkkauraa.Teimme illalla jo suunnitelman pikataipaleelle ja saimme tietää että pääsemme lähtemään toisena minuutin kärjen perään, tässä karsinassa tosin oli kisan kaikki muutkin kärkijoukkueet tai niin me luulimme.

Sunnuntaina lähdimme paukusta lujaa ja pääsimme ensimmäiseen pusikkoon kärjessä, tämän jälkeen eivät pusikot olleet enää meidän puolellamme. Pari pusikkoa ja ojaa myöhemmin takaa tuli pari joukkuetta paremmalla reitinvalinnalla ohi, mutta aukeammalla pääsimme jälleen kärjen tuntumaan.  Luotimme edellisenä iltana tehtyyn suunnitelmaa ja erosimme kärkijoukosta pusikkoon. Tämä osoittautui kisan kannalta todella pahaksi virheeksi, mutta tiesimme riskin tähän ryhtyessämme. Reitti ei ollutkaan niin avoin kun kartta antoi olettaa ja saimme rämpimisessä takkiin sen 5 minuuttia jonka jäimme kärjestä. Lopun tasaiselle pystyimme ottamaan edellä hiihtävän joukkueen kiinni, mutta kun kelkkaura alkoi he pääsivät jälleen kuittaamaan meistä ohi paremman pidon turvin.

Lopputuloksen oli 5. sija. Joukkueessa hiihtivät: Janne Kortelainen, Jorma Kainulainen, Mika Salo, Markus Helander sekä Pekka Teivaanmäki

Lisäksi talven ohjelmassa on ollut kasata lisää jäseniä Avantin riveihin ja voimme toivottaa mukaan joukkoihin Mika Salon sekä  Juuso Hollon, näistä kovakuntoisista hiihtäjistä myöhemmin lisää.
 
Ulos katsottaessa ei oikein uskoisi, että kevät on jo nurkan takana, mutta pitää luottaa että kohta voi laittaa sukset vahaan ja varastoon.

Kevään ja kesän suunnitelmat alkavat pikkuhiljaa jo valmistua ja näyttää siltä, että kausi avataan ulkomailla, mutta näistä lisää myöhemmin.

Kommentit

Suositut tekstit