Loppiaisrogaining 2013

Rastit oli hyvin merkitty
Olihan tänne jälleen pakko raahata itsensä, viime vuonna tehtii tarkoituksella vain 5h lenkki. Tänä vuonna tarkoituksena käyttää koko 8h hyödyksi.

Mukaan lähti itseni ja Nikon lisäksi myöskin Janne Kortelainen, Mika Salo sekä Markus Helander. Tehtiin Janne kanssa päätös että kokeillaan lähteä hiihtämällä, koska olihan tässä tarkoitus treenata helmikuun umpihankikisoja varten. Niko teki oman ratkaisun ja lähti juoksemalla liikenteeseen.

Edeltävät loskakelit olivat vieneet suurimmat lumet ja tehneet lopusta hangesta jäisen, joten silloin kun pääsi hiihtämään pöheikön ulkopuolella, suksi luistikin kunnolla. Tunti startista niin huomasimme, että rastit suosivat juoksijaa jopa enemmän kuin hiihtäjää. Jouduimme tarpomaan suksilla pöheikössä joka teki etenemisestä suhteellisen hidasta. Alamäkiäkään ei uskaltanut laskea alas kun ei ollut varma saako vauhtia pysähtymään. Hyvä treenihän tästäkin saatiin, pääsi työntämään tasatyöntöä oikein kunnolla kun eihän tuolla kelillä mikään voide suksen pohjassa pysynyt.


Jossain rastilla näimme muutaman juoksijan letkan ja pienen keskustelun jälkeen todettiin, että heillä on mittarissa jo 10km enemmän kun meillä, joten hyvää vauhtiahan siinä on juostu.


Itse suunnistus onnistui hyvin, yhtä isompaa pummia lukuunottamatta. Toisaalta päästiin hakemaan yksi suunnitelman ulkopuolinen rastikin tästä syystä. Maaliin saavuttiin hyvissä ajoin ja jopa käytiin hakemassa muutama lähistöllä oleva rasti puhtaasti juosten.

Loppujen lopuksi: Kyllähän rastit suksilla haki, eihän tällä maksimipisteitä saanut, joten sijoituksetkin on siitä syystä kympin huonommalla puolella.

Hieno tapahtuma, eiköhän täällä taas ensi loppiasena olla rasteja hakemassa.

Jokke


Kommentit

Suositut tekstit