Victorinox spring adventure

12.5.2012, Karkkila

Avanti Adventure 2

Multisport sm cupin kuuden tunnin mittainen avauskilpailu järjestettiin Karkkilassa. Kilpailussa edettiin juosten, pyöräillen ja meloen. Miesten kilpasarjan noin 70 kilometrin mittainen reitti koostui viidestä osuudesta. Avanti adventure 2 joukkueessa kilpailuun osallistuivat Jorma Kainulainen ja Janne Kortelainen. Joukkue sijoittui kilpailussa kolmanneksi.

Osuus 1: 1000:n metrin ratajuoksu ja 4 kilometrin suunnistus
Tonnin sileä taittui osaltamme noin kolmeen ja puoleen minuuttiin. Suunnistukseen lähdettiin kärkipään joukkueiden mukana. Itseämme ja Karsua lukuun ottamatta muut joukkueet päättivät lähteä kolmannesta polkuristeyksestä alueille, joille ratamestari ei ollut sijoittanut rasteja.

Osuus 2: Pyöräily Alhonvuoreen ja mäkijuoksu


Pyörille pääsimme samaan aikaan Karsun kanssa, noin neljä minuuttia muita joukkueita edellä. Alhonvuoreen ratamestari oli laatinut kidutusta muistuttavan mäkijuoksuosuuden. Tehtävänä oli leimata rasti neljällä ala-asemalla ja palata aina kunkin leimauksen jälkeen yläasemalle. Noustessamme ensimmäiseltä rastilta takaisin yläleimauspisteelle muisti Jorma tuloleimauksen unohtuneen. Tilanteen korjaamiseksi ei ollut tehtävissä muuta kuin juosta / komuta syöksyrinne kahteen kertaan. Tapahtunut aiheutti tilapäisen moraalin laskun ja kiipeämisen aikana käydyssä palautekeskustelussa yhdistyivät luovasti erilaisten elimien puhekieliset nimitykset ihmisen ylimpänä sijaitsevaan ruumiinosaan ja orgaaniseen, sirkkelillä yleensä käsiteltävään raaka-aineeseen.
Osuus 3: 30 kilometrin pyöräsuunnistus
Pyöräilyosuus hyödynsi Karkkilan ja Pusulan välistä metsätieverkostoa. Ensimmäiseltä rastilta (B4) Karsu teki muista poikkeavan reittivalinnan. Omaa reittiä jatkaessamme saavuttivat noin neljän minuutin takamatkalta Alhonvuoresta lähteneet Neosport ja Hiiltomiehet meidät, loppurastivälin (B5:lle) taittuessa Hiillon peesissä. Neosport katosi taivaanrantaan mutta tuli uudelleen ohitse yhdessä Karsun kanssa osuuden viimeisen rastin (B7) jälkeen. Melontaosuuden alkuun saavuttiin neljän joukkueen letkana. Osuuden reitinvalinnat ja vauhtimme selviävät GPS seurannasta Hiiltomiesten tallennetta seuraamalla.

Osuus 4: Melonta
Tunti melontaa ristiin - rastiin Pyhäjärvellä ja Saavajoella. Alkumatkasta meinasi loppua molemmilta papu olkapäistä. Tilanne korjautui tekniikan syrjäyttäessä olemattoman voiman. Melonnan kestäessä Jokkella kramppasivat koivet ja Jannella vatsa. Tuuli oli kohtuullinen, vettä vihmoi taivaalta ja järvestä. Ero edellä meneviin ei osuuden aikana juurikaan kasvanut. Rannalla Jokke kärsi alilämpöisyysoireista, joiden vuoksi varusteiden vaihtoon tarvittiin neljää kättä.

Osuus 5: 10 kilometrin suunnistus
Haukkamäen koululla tapahtuneen, ei niin pikaisen kenkienvaihdon jälkeen vuorossa oli köysiliuku Myllykoskella. Saapuessamme paikalle Neosport oli juuri suorittamassa tehtävää, Karsu aloittelemassa ja Hiiltomiehet jossain siinä seassa. Matkaa jatkettiin Neosportin tavoitellessa eroa meihin muihin. Karsu pystyi vastaamaan tahtiin, meidän ja Hiiltomiesten jäädessä etenemään näköetäisyydellä toisistamme. Jalka alkoi molemmilla painaa, eikä eroa saatu aikaiseksi. Toiseksi viimeisellä rastilla sovimme vauhdin tasaamisesta kumiköyden avulla. Jokke asettui hinaukseen ja Mika Häkkiseen ja Juha Prittiseen (Hiiltomiehiin) saatiin lopulta aikaiseksi noin puolentoista minuutin ero. edellämme kakkoseksi tulleisiin Mäkelän veljeksiin (Neosport) eroa jäi noin 20 sekuntia. Voiton vieneiden Mikko Auvisen ja Jaakko Leppäsen (Karsu) ero meihin oli yli kuusi minuuttia.

JanneK

Kommentit

Suositut tekstit