Avanti Adventure hyökkää kohti EQ:ta

Avanti Adventure on alkuvuodesta 2012 kasattu seikkailu-urheilujoukkue ensimmäisenä tavoitteenaan läntisellä Uudellamaalla seikkailtava Endurance Quest. Heinäkuun lopussa kisattava Endurance Quest –seikkailu-urheilukilpailu kuluu sekä Adventure Racing World Series että AR Euro Series -kilpailusarjaan. Seikkailuun lähtee 20 joukkuetta viidestä eri maasta, näistä seitsemän joukkuetta suomalaisia.

Seikkailu-urheilu on kahden tai useamman kestävyyslajin yhdistelmä, jossa edetään rastilta toiselle suunnistaen. Yleisimpiä etenemismuotoja ovat juoksu, maastopyöräily, melonta ja rullaluistelu. Tärkeässä osassa kilpailuja ovat myös kiipeily sekä siihen liittyvät köysitehtävät. Seikkailukilpailut sisältävät lähes aina myös vauhdikkaita ja näyttäviä yllätystehtäviä, eli "questejä". Suurimpien kilpailuiden lajivalikoimassa voi nähdä myös eksoottisempia lajeja, kuten riippuliitoa, koskenlaskua tai ratsastusta. Multisport -nimi on vakiintunut käytettäväksi nopeatempoisissa, parista tunnista noin kymmeneen tuntiin kestävissä kilpailuissa. Seikkailu-urheilukilpailuksi puolestaan lasketaan tätä pidemmät kilpailut. Pisimmillään seikkailukilpailut saattavat kestää jopa yli kymmenen vuorokautta. Noin 600 kilometrin pituisen Endurance Questin arvoidaan tarjoavan seikkailijoille raitista ulkoilmaa 72-95 tunniksi.

Avanti Adventure lähtee kisaan kokoonpanolla Jorma Kainulainen, Mari Pajala, Mikko Rantahakala ja Niko Sorvari. EQ tulee olemaan joukkueen jokaiselle jäsenelle pituudeltaan ja varmasti myös kovuudeltaan uusi kokemus, vaikka erilaisia kilpailustartteja onkin kertynyt viime vuosina runsaasti. Tavoitteenamme on kilpailusuoritus, johon voimme olla joukkueena tyytyväinen. Käytännössä tämä tarkoittaa ehjänä maaliin pääsyn lisäksi omien rajojemme löytämistä, sekä joukkueen tuella niiden ylittämistä.

Kuluvan talven olemme treenanneet enimmäkseen kukin omalla ohjelmallaan ja mieltymystensä mukaisesti. Hangen huvetessa tulemme lisäämään yhteistreenejä sekä muokkaamaan harjoitteita pitkää ja monipuolista kilpailua silmällä pitäen. Endurance Quest:n lisäksi tuleva kausi tulee pitämään sisällään Multisport cupin osakilpailuja sekä muita seikkailijaa kiinnostavia lajeja ja tapahtumia. Harjoittelustamme, valmistautumisestamme ja kisaamisestamme tulemme kertomaan Hevoskuuri.fi:n blogissa.

Kovan kunnon saavuttamisen ohella on tärkeää saada hiottua neljästä yksilöstä yksi yhteen hiileen puhaltava joukkue. Kaiken tämän tulisi tapahtua perhe-elämän ehdoilla sekä työkiireiden ohessa.

Alla lyhyet esittelyt joukkueemme jäsenistä.

Jorma Kainulainen: 34-vuotias kestävyysurheilun sekakäyttäjä. Vahvasti juoksutaustainen Jokke taitaa myös melonnan salat, eikä fillarikaan ole ollenkaan outo kapistus. Ensikosketus seikkailu-urheiluun 2005 Palis Adventuressa, ja siitä lähtien säännöllisesti lajin parissa viihtynyt. Parhaita hetkiä lajin parissa Palis Adventuren melonta Kaivopuiston edustalla sekä aamuhämäräinen suunnistus hiekkamontussa Lohjanjärven Yöseikkailussa. Menestystä niittänyt myös sotilastaitokilpailuissa; Italian Raid Commando 2010 voitto sekä Umpihankihiihdon MM 2011 hopea.


Mari Pajala: 34-vuotias maastopyöräilevä juoksija. Lapsena aloitettu juoksuharrastus on saanut myöhemmin rinnalleen joukon muita lajeja, joista tärkeimpinä maastopyöräily ja kiipeily. Aktiivisesta urheilutaustasta huolimatta kisakipinä syttyi vasta 2010 ensimmäisiin seikkailukisoihin osallistumisen myötä. Laji vei saman tien mennessään. Runsaasti juokseva Mari käskyttää fillariakin varsin mallikkaasti, saatammekin yllättyä kuka löytyy vetonarun vetävästä päästä fillariosuuksilla.


Mikko Rantahakala: 26-vuotias monilajiosaaja. Hiihtäjätaustalla pärjää lajissa kuin lajissa. Tutustunut ensi kertaa seikkailu-urheiluun jo nuorella iällä vuonna 2004 Ruunaan X-Sprintissä, josta lähtien ulkoillut enemmän ja vähemmän aktiivisesti kotimaan kilpailuissa. Mikolla kulkee fillari maastossa kuin maastossa, ja melontakin on mallikkaasti hanskassa.


Niko Sorvari: 32-vuotias kestävyysurheilun myöhäisherännäinen. Eksynyt lajin pariin 2009 nappulakenkien vaihtuessa ensin lenkkitossuihin, ja sittemmin lenkkipolun vaihtuessa iltarasteihin ja seikkailukisoihin. Parhaat hetket lajin parissa lienevät pitkät kovat treenit ympäri Nuuksiota. Häärii joukkueen kapteenina, leikkii pitkän matkan juoksijaa ja yrittää oppia suunnistamaan. Kevään mittaan perheenlisäyksen myötä odotetaan valtaisaa edistystä myös vaipanvaihtotaidoissa.Ylläoleva kirjoitus julkaistu 24.3.2012 Hevoskuuri.fi :ssä. Hevoskuurin blogitekstimme päätyvät myös näille sivuillemme, mutta kuitenkin huomattavalla viiveellä. Joten silmä kovana Hevoskuuri.fi :n suuntaan. Huhu kertoo, että lähipäivinä olisi jälleen seikkailuhöpinöitä tarjolla.


Kommentit

Suositut tekstit