Spring Adventure 2011 - Karjaa

Kotimaisen seikkailukauden avannut Spring Adventure taisteltiin noin kuukauden päivät sitten, joten on aika laittaa muutama sananen toisen perään tapahtumasta ja suoriutumisestamme. Seuraava osakilpailu kun on jo nurkan takana.

"Springi" seikkailtiin Karjaalla aurinkoisessa säässä. Lähtöön oli joka sarjalle luvassa lyhyt muistisuunnistus porukkaa hajottamaan. Tämä sujuikin sukkelahkosti. Omaan suoritukseemme ujutimme pientä sähläystä, jotta sitä ei tarvitsisi tehdä enää kilpailun myöhemmässä vaiheessa. Seuraavaalle osiolle eli melontaan lähdettiin kuitenkin hyvistä tarkkailuasemista. Läpsyttelimme vuokrakanootilla Mustionjokea minkä kerkesimme, mutta jäimme liukkaammille menopeleille lyhyellä matkalla reilut 4 minuuttia mennen ja 2 minuuttia tullen. Eli aivan odotetusti.

Kanootit rantaan ja fillarit alle. Muutaman rastin kautta Påminnen mäkeen special-taskin kimppuun. Taskina viisi kertaa jalkasin hiihtohissin kohdilta alas ja takaisin ylös. Nyt viimeistään huomasi kuinka sää hellii. Tässä oli myös taktikoinnin paikka. Rivakka suoritus tulisi maksuun vasta myöhemmin. Suoritimme homman rauhalliseen tahtiin, takaisin fillarin satulaan ja kohti seuraavaa rastia. Seuraava rasti oli vanhan rautatiesillan sisällä, jonne Mikko mallikkaasti kiipeili. Tällä rastilla katosivat mystisesti toinen karttamme sekä reittikirjamme. Katoaminen huomattiin vasta matkalle seuraavalle rastille, joten päätimme selvitä yhdellä kartalla. Reittikirjan katoamista emme osanneet liikoja murehtia. Seuraava rasti hapuiltiin vanhasta (ja pimeästä) rautatietunnelista, jonka jälkeen tiepätkää parin rastin kautta Karjaan tuntumaan. Tieosuudella meidät sai pari muuta joukkuetta kiinni kovasta yrityksestä huolimatta, ja peesistä eivät suostuneet tippumaan. Hieno pyöräsuunnistuspätkä vedettiinkin sitten kolmen - välillä neljän - joukkueen letkassa. Pyöräily loppui kuitenkin juuri ajallaan, koska allekirjoittaneen takarenkaan paikkeilta alkoi kuulua kevyttä suhinaa.

Seuraavana vuorossa suunnistus. Hieman normaalia multisport-suunnistusta haastavampi, mutta tätä emme panneet pahaksemme. Tällä kertaa tosin yleensä vahva lajimme ei sujunut odotetusti. Jalka ei noussut normitahtiin. Kumpikaan ei tosin suostunut myöntämään Påminnen erikoisella olevan osuutta asiaan, joten taisi olla keventelyn puute treenailuissa. Pieni pummikin saatiin matkan varrelle peesiä karistaessamme. Takaisin kisakeskukseen ja rantaan. Toiseen kertaan melonta, nyt alavirtaan. Tässä vaiheessa joukkueet joiden kanssa olimme vuorotelleet sijoituksista menivät menojaan. Ei tullut arvottua sitä liukkainta kanoottia rannasta.

Melonnan jälkeen vuorossa wetrun-osuus. Eka rasti sillan alla jonne laskeutuminen köyttä pitkin. Jaloilla jarruttelu ei onnistunut kuin tilauksesta ilmestyneiden kramppailujen takia, joten jarruttelu suoritettiin käsin. Nyt kuukauden kuluttua voin sanoa, että suurin osa ihoa on palautunut, eikä pysyviä arpia jääne yhtä pientä enempää. Loput rastit joen rannoilta, valitsimme neitimäisen vaihtoehdon olla uimatta enempää. Rannasta kanootti kantoon ja kisakeskukseen. Kellossa 5h30min ja risat, eli kilpailukutsussa ilmoitettu maksimiaika lähestyi uhkaavasti. Mustionjoessa uiva reittikirjakaan ei päässyt asiaa oikaisemaan. Kisakeskuksessa päätimme joka tapauksessa suorittaa maalileimauksen, ja jättää viimeinen cityrun-osuus väliin. Neljä kramppailevaa reittä kiitti.

Kauden avauskisa oli hyvin jäjestetty. Kisaajille oli numeroliivit ja kahdet kartat. Reitti oli mielenkiintoinen, voisinpa sanoa että paras missä olen itse kisaillut. Suorittamatta jäänyt cityrun jäi hieman kaivelemaan. Nyt alla hyvin treenattu kuukausi. No Limit Adventure lähestyy, nyt sitten vaan kevennellään. Tavoitteena ehjä suoritus.


Kuvia Springistä piakkoin.

Kommentit

Suositut tekstit