Kylmää menoa Kylmälässä

Kirkkonummen Kylmälässä järjestettiin 6.1.2011 kahdeksan tunnin Loppiaisrogaining. Vuoden ensimmäinen kilpailu* houkutteli paikalle n. 80 innokasta kuntoilijaa-urheilijaa-ulkoilijaa. Menopelivalikoimaan mahtui normi lenkkareita, lumikenkiä, suksia sekä potkukelkkoja. Zarges Endures oli mukana yhden miehen vahvuudella. Flunssasta kärsinyt Mikko joutui jättämään nämä hipat väliin ja tyytymään hieman lyhyempään suoritukseen Maakuntaviestin ankkuriosuudella.

*Se on kilpailu kun kello käy. :)

Lähtö tapahtui kello 11:00. Suunnitelmani oli kiertää pohjoisen kautta länteen, arvioida kellon aikaa ja olotilaa, ja niistä riippuen palailla joko etelän kautta tai suorinta tietä takaisin. Suunnitelmaan jätetty arviointi-optio eliminoitui hyvin nopeasti liittyessäni heti alkumetreillä Mikko Kolehmaisen ja Juha Lehtosen seurueeseen, ja nämä herrathan käyttäisivät koko kahdeksan tuntia ja tähtäsivät maksimitulokseen. Ensimmäisinä rasteina 21-30-25-37. Onneksi Juha osasi hieman jarrutella menoa, oma tahti olisi varmasti kostautunut kisan toisella puolikkaalla.

Seuraavana vuorossa 47-26-51 ja päästiin ottamaan kunnolla tuntumaa hangesta. Umpihanki tuntui mukavammalta edetä kuin kerran tai kaksi kävelty polku, mutta sykelukemat kannusti hyödyntämään vähän lyhyemmänkin askelvälin jäljet. Vuorovedolla umpihangessa pistona rasti 55, ja takaisin tielle rastit 45 ja 54. Enää ei juostu osittain avatuilla poluilla. Rastille 59, ja edelleen 31-38, alkoi tulla muita kisaajia vastaan. Hymynaamoja ja punaisia poskia. Mikäs tässä, tietä pitkin rastille 46.

Oman suunnitelmani mukaisesti tarkastelin tässä vaihessa olotilaani, ja havaitsin sen 'sopivaksi'. Joten jatkaisin Mikon ja Juhan matkassa loppuun asti. Tätä päätöstä tuki eväitä kaivaessa tekemäni havainto, että mukana repussa on vain pikkuinen varalamppuni. Yön päiväksi muuttava Ultra ei juuri Kylmälän koulun lattialta vaihtovaatekassista valaise. Juha oli toiminut porukan päästrategina, joten en murehtinut ajan kulusta. Reittimme siis jatkuisi etelän kautta maalia kohti. Vähäsen evästä kitusiin tieosuudella rastille 41.

Mahdollisimman paljon tietä käyttäen 56-40. Täältä Juhan tie erkani ”lisälenkille”. Nopea etenemisemme tiellä mahdollisti teoriassa hieman pulskemman pistepotin kuin alkuperäinen suunnitelma, mutta se vaatisi nopsaa jalkaa ja osuvaa suunnistusta, pummailulle ei jäisi varaa. Minä ja Mikko jatkoimme suunnitelman mukaan teitä ja uria pitkin 53-50-39-24. Täältä lyhyen hankipätkän kautta rastille 35. Olisi ollut oivallinen paikka hakea 49 tai 48, mutta maalin läheisyys kannusti jalkoja tässä vaiheessa ainakin allekirjoittaneen mielessä aivan eri suuntaan. Yllättävän rivakkaa vauhtia rastille 43, ja vähän sitten rauhallisemmin edelleen viimeinen rasti 20. Maaliin ajassa 7:27. Mittarissa tasan 48 km. Pisteitä 87. Voitto.

Kilpailu(/harjoitus) tarjosi varsin hienon kokemuksen. Minulle ensimmäinen 'normaalipituinen' rogaining-setti, aikaisemmin vain kaksi 3-4h:n harjoitusta. Kahdeksan tunnin suoritus sujui näin jälkikäteen tarkasteltuna yllättävänkin helposti. No eihän se helppoa ollut, mutta vähemmän rankkaa kuin pelkäsin. Pahimmat paikat olivat alustatyypin muuttumiset, polulta tielle tai toisinpäin. Loppua kohden ensiaskeleet muuttuneella alustalla olivat suhteellisen kankeita. Hankeen meno poltteli muuten vain. Alussa hyvää poltetta ja lopussa pahaa. Viimeaikaiset hankitreenit selvästikin kannattaneet.

Kiitokset järjestäjille, maalissa odottanut lämmin mehu kannusti loppumetreillä. Kiitokset myös Mikolle ja Juhalle juoksuseurasta, opastuksesta ja energiapatukoista (ja valosta).

Rastijärjestys: 21 - 30 - 25 - 37 - 47 - 26 - 51 - 55 - 45 - 54 - 59 - 31 - 38 - 46 - 41 - 56 - 40 - 53 - 50 - 39 - 24 - 35 - 43 - 20.

Muutama räpsy reitin varrelta.

Kommentit

Suositut tekstit