Valmistautumista talveen

Kuva 1. Mikko Kattilajärvellä

Viimeiset kolme viikkoa on tullut ulkoiltua lähes ammattimaisesti. Viikottaiset harjoitusmäärät ovat nousseet päälle 20 h ja tennareiden pohjat ovat kuluneet lähes pohjallisia myöten. Kaiken tämän hönkimisen on mahdollistanut se, että valmistuin 14.10. käymästäni täydennyskoulutuksesta, eikä yksikään yritys ole ilmoittanut toistaiseksi mielenkiintoaan työllistää minua. No ylimääräisen ajan ja energian olen voinut käyttää kaikenmoiseen jumppaamiseen. 


Harras toiveeni olisi päästä taas kokeilemaan kuntoani tulevan talven kisaladuille. Mitään suurempia tavoitteita en ole asettanut, koska viimeisestä startista suksilla on vierähtänyt jo aikaa. Olin valmistautunut jo viime talveen varsin vahvasti, mutta paha kyynärpäiden tulehdus marras-joulukuun vaihteessa esti hiihtoaikeeni. Ongelmat kyynärpäiden kanssa haittasivat harjoitteluani pitkälle kesään, koska lääkäritkään eivät löytäneet korjaavaa toimenpidettä. Pitkä lepo ja lihashuolto ovat vähitellen hävittäneet kivun ja nyt olen päässyt vähitellen ottamaan myös käsiä mukaan harjoitteluun. Tilannetta pitää kuitenkin tunnustella jatkuvasti.

Kuva 2. Sysmän maisemia
Nyt syksyllä on ollut mukava etsiä itselle aivan uusia paikkoja harjoitella. Pitkät lenkit vieraisiin metsiin, kuten Nuuksion ihan perukoille ja Porvooseen, ovat olleen erittäin mukavia ja niillä on ollut aikaa ihmetellä omia ajatuksia. Olen myös päässyt viettämään pitkästä aikaa useita päiviä kotiseudullani Sysmässä. Onneksi alkusyksystä tuli hankittua kunnon valaisin, koska pimeys tulee luotoon jo harmillisen aikaisin, vaikka myös Sysmässä on katuvalaisimia.

Lunta odotellessa!

Kommentit

Suositut tekstit